Продажба на климатици Gree, Daikin, Fujitsu - гр. Стара Загора

Installation of air conditioning systems

Монтажа на климатичната система е много важен етап след  правилният подбор .

Той е важен за  безпроблемното функциониране , чрез  стриктно спазване на инструкциите дадени от производителя ,правилно извършените инсталационни работи и „хигиена“  при извършването им и не на последно място качеството на влаганите материали.      Монтажа е в пряка връзка със създавания комфорт от съоръжението  .

Неправилното   извършване на  монтажа може да доведе до проблеми във фунционирането му, затова той трябва да се извършва от  обучени техници с  опит и техническа обезпеченост /пробивна техника, зачиствачи на тръби, манометри за съответния хладилен агент, ваакум помпа, термометри/

Самия монтаж на климатичната система се състои от няколко етапа:

- пробиване на отвор в стена.

- закрепване на вътрешно тяло – то трябва да е съобразено точно с конфигурацията на помещението и мебелировката с оглед избягване на  усещане за течение на потребителя .

 - Закрепване на  въшното тяло- то трябва да е монтирано съобразено с препоръките на производителя за отстояния от стени и достъпно за последващо сервизно обслужване

- свързване на вътрешно и външно тяло с тръбен път състоящ се от медни тръби,и които осигуряват движението на хладилния агент (фреона), тръбна изолация по медните тръби,комуникационен кабел и кондензна линия . Качеството на влаганите материали води до по-дългото им запазване от атмосферните условия, а дебелината на медните тръби е в пряка връзка със създаването на условия за бъдещи дефекти.

* затова не се подвеждайте по евтини монтажи –излизат скъпо в последствие!

-отвеждане на конденз от вътрешното и външното тяло- това се постига с гофриран  кондензен маркуч  или PVC тръба с фитинги. При отвеждане на конденза е важно спазване на наклон за оттичането му, както и къде се включва при оттичането ако има такова.Оттичането може да бъде свободно, като се съблюдава водата да не се стича върху други съоръжение или по прозорци и парапети на комшии. При близост на водосточни тръби конденза може да се включи в тях. Включването на кондензни линии в канализационни тръби може при определени условия да доведе до неприятни миризми, затова се изпълняват допълнителни работи.

- направа на връзки тип конус за свързване на вътрешното и външното тяло с тръбният път. „Хигиената“ и „ръката“ при извършването на тази операция е в изключителна важност за бъдещета безпроблемна работа на климатичната система.

Climakomplekt

Клима Комплект - продажба на климатици Дайкин, Чиго, Митсубиши, Фуджицу- гр. Стара Загора