Продажба на климатици Gree, Daikin, Fujitsu - гр. Стара Загора

Cleaning the air conditioner. Why?

ЗАЩО ДА ПОЧИСТВАМЕ ВЪЗДУШНИТЕ ФИЛТРИ НА КЛИМАТИКА?

Сред битовите алергии най-честа е тази от домашна прах. Домашната прах съдържа много възможни алергени, които влизайки в контакт с организма и могат да доведат до алергична реакция.

Домашната прах съдържа елементи от различен характер и състав: пух, косми и животинска кожа, частици от мъртва човешка кожа и животни, гъбички, бактерии и акариди (акарос – от латинското „кърлежи”).

Според последните данни за алергологията, наличието на тези малки, невидими за човешкото око акари, е водеща причина за алергията към домашния прах. В момента са известни около 30 000 вида от тези „акариди”.


Обикновената алергия към домашния прах се проявява през първите пет години от живота или независимо от възрастта.Алергията засяга дихателните пътища - от хрема до тежка бронхиална астма. Заболяването започва с кихане, сърбеж в носа, обилна хрема, затруднено дишане, като може да се развие в астматичен пристъп.


Най-важно при лечението на тези алергични реакции е превенцията.

При работата си битовият климатик вдига прашната зона, като част от домашният прах остава по въздушните филтри ,а по фините частици навлизат навътре в топлообменика на съоръжението. При по-голямо натрупване ,част от праха се връща отново в помещението и го вдишваме.Желателно е почистването на въздушните филтри да се прави веднъж на две седмици, като сваляме, измиваме под течаща вода с течен сапун или друг не разяждащ препарат, изтръскваме от водата и оставяме да просъхнат за около 30мин., след което ги връщаме в климатика. Не се притеснявайте дори ида са влажни не пречи на неговата работа. Избягвайте сушенето им на пряка слънчева светлина, сешуари, печки- духалки или други елекро-уреди. Въздушните филтри са много фини и се стопяват или деформират лесно.

Измиването на въздушните филтри е важно ,както за вашето здраве, така и за нормалната работа на климатика Ви. Замърсените филтри намаляват въздухообмена в помещението и затрудняват неговата работа. В резултат не постига желаната температура, повишава се консумацията на ел.енергия, компресора работи на по-високи обороти и като краен резултат намаляване на годините живот на съоръжението.

ПОЧИСТВАЙТЕ ВЪЗДУШНИТЕ ФИЛТРИ ЗА ВАШЕ ЗДРАВЕ И ЗА „ЗДРАВЕТО“ НА ВАШИЯТ КЛИМАТИК!
 

Climakomplekt

Клима Комплект - продажба на климатици Дайкин, Чиго, Митсубиши, Фуджицу- гр. Стара Загора